• <dd id="0ya22"><center id="0ya22"></center></dd>
    1. <rp id="0ya22"></rp>

      <em id="0ya22"><tr id="0ya22"></tr></em>

        <button id="0ya22"></button>
        1. 服務熱線:
          設計咨詢:
          微博: QQ:點擊這里給我發消息
          文化生態園—書院建筑設計Huizhou?Qin?Garden?Resort

          項目名稱:文化生態園—書院建筑設計
          風格:中式風格
          材質:木材、石膏板、木格裝飾,乳膠漆
          設計理念:
             度假村以古建筑書院的形式佇立在原生態山體之上。前有流水潺潺,后有松柏敝日。
          中國古書院主體建筑多采用規則形中軸對稱布局,這種布局充滿著秩序井然的理性美,有助于創造莊嚴肅穆、端莊凝重、平和寧靜的空間境界。
              自然形式布局主要應用在地形地勢不規則的書院建筑群或書院庭院的園林部分,主要是為了順應自然地形或追求自然情趣。整個園林布局,游廊曲折,建筑與自然相映成輝,實現了書院度假村客人對話自然、修身養性的精神訴求。 
              本設計重新演繹典型中國古代書院建筑的地道技術及工藝,再現古鎮樓房的建筑傳統,如運用木刻、灰泥工及著色水泥磚等技術。整個度假村以純白和橄欖灰為基調,綴以幾抹荷花添翼,著重以嶄新的空間設計全面吸引人的感官,借此賦予人們更新的體驗。建筑外觀側重樸實多于浮華,仔細察看,就不難發現度假村具備多個建筑層次,同時巧妙地運用不同建筑技巧,使每個部分均能獨當一面,反映獨有的建筑特色。另外,設計師以“新儒家”用現代人的眼光重新去審視中國傳統生活的文化內涵。整個空間都以倫理的秩序來加以布局和規劃,試圖從中提煉出較有意義的生活方式。由于特別重視倫理的中國文化,將家庭視為實踐倫理的主要場所,因此本作品的整個空間都以倫理的秩序來加以布局和規劃。本作品旨在強調,設計行為不應只是在為空間做包裝,而是要深入到生活的文化內涵,讓人們可以在度假環境中體驗到最有意義的生活方式。 

          Project Name: Qin Xuan Culture Ecological Garden -- College architectural design
          Style: Chinese style
          Material: wood, gypsum board, wooden decoration, latex paint
          Design idea:
              Qin Garden Resort in the form of ancient architecture in the form of the original ecological mountain stands. Before the water gurgling, after pine on our. In ancient China, the main building of the college with irregular shape, axial symmetrical layout, the layout is full of orderly rational beauty, to create a solemn and dignified, calm and peaceful realm of space.
              Natural form layout is mainly used in the irregular topography of the college buildings or the garden of the Academy, mainly in order to adapt to the natural terrain or the pursuit of natural beauty. The layout of the whole landscape, corridor twists and turns, architecture and natural forms a splendorous contrast, the realization of the Academy resort guests dialogue with nature, self-cultivation of spiritual pursuit.
              The design of re interpretation of the tunnel technology and process of typical Chinese Academy of ancient buildings, reproduction of the ancient buildings of traditional architecture, such as the use of wood, plaster and colored cement bricks, etc. technology. The whole resort to white and olive gray tone, compose to wipe the lotus Tianyi, focuses on the new space design attract people's senses, thereby giving people to update the experience. Architectural appearance focused on simple more flashy, careful observation, is not difficult to find resort with multiple levels of building, also clever use of different construction techniques, so that each part can work independently, reflect the unique architectural features. In addition, the designer of "New Confucianism" with the vision of the modern people to re-examine the cultural connotation of Chinese traditional life. The whole space is based on the order of ethics to layout and planning, trying to extract more meaningful way of life. Because of the special emphasis on the Chinese culture, the family is regarded as the main place of practical ethics, so the whole space of this work is based on the order of ethics to layout and planning. This work aims to emphasize that the design should not just in packaging for the space, but to deep into the cultural connotation of life, so that people can experience the most meaningful way of life, in the resort environment.
           
          << 返回